Linken

Linken naar websites over o.a. dyslexie, ADHD, autisme
Balans: vereniging van en voor ouders van kinderen met o.a. ADHD, dyslexie en autisme.
Dyslexie Centraal: online platform voor leerlingen, ouders en professionals met handige informatie en materialen.
Steunpunt Dyslexie: regelingen en voorzieningen bij dyslexie in het voortgezet onderwijs.
Stichting Dyslexie: Stichting Dyslexie Nederland (SDN): wetenschappelijke kennis over dyslexie voor professionals in het onderwijs en de zorg.
Leo Kannerhuis: Centrum voor autisme: Informatie over specialistische behandeling van autisme en bijkomende stoornissen, zoals ADHD.
ADHD en druk gedrag: informatieve website van de academische werkgroep ADHD en druk gedrag met informatie voor zorgverleners, ouders en kinderen.

Linken voor MBO, HBO en universiteit
Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO): voor toegankelijk en inclusief hoger onderwijs. Op deze website o.a. diverse tools en informatiepakketten voor  beleidsmakers en studenten MBO, HBO en universiteit.

Linken anders lezen
Audiolezen.nl: alles over audiolezen.
Dedicon: o.a. schoolboeken, handige apps en veel informatie.

Dyslexiehulpmiddelen
Compenserende dyslexiehulpmiddelen Op Maat: alle informatie over compenserende hulpmiddelen en hoe je ze het beste gebruikt op één website voor leerlingen en volwassenen met dyslexie, ouders en professionals. Op deze website staat een heel handig hulpmiddelenoverzicht.

Linken Remedial Teaching
LBRT: Website van de Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers. Op deze website staat ook het beroepsprofiel voor remedial teachers.

Deel dit artikel